top of page

KUNST I BADEHUS

Oppdatert: 8. sep. 2019

Det var stor interesse rundt Kunsten og Nesodden Kunstnere under Kystkulturisten og kunstnerne som deltok synes det var fantastisk at de private eierne stilte badehusene til disposisjon for almenheten. Nettop slikt er i høyeste grad med på å skape det gode miljøet vi ønsker her ute på odden.


Guri Ankerdatter og Ingrid Ousland stilte ut i hvert sitt badehus, mensGuriGuri Henriksen, Sigurd Bronger, Nils Aasland og Anne Line Sund hadde Badehus No1. Guri viste «Brann-papp» der vi hadde noen startproblemer fordi vi måtte sluse folk inn og ut på andre siden ettersom det ble mer vind enn forventet. Det er jo ikke akkurat slike utstillingsrom vi er vant til, uten lys og med ingen mulighet til å montere på skikkelig vis, men alt løste seg til slutt. Samarbeidet med badehuseierne og vellet var en veldig positiv erfaring, og ungdommene som stilte opp helt frivillig hadde vi ikke klart oss uten.


De tredimensjonale objektene "Turbin-kjede» av Sigurd Bronger og Anne Line Sunds «Til Dovre faller" fikk en unik bakgrunn og fart, med sjøen og vinden som medspillende elementer. Anne Line Sund formidlet at hennes vaser nok aldri har blitt så mye fotografert av et publikum! Det var noe tydeligvis noe som traff folk. Ganske interessant var det også å følge den transformasjonen som skjedde ute på mur-moloen, etter at vi plasserte verket til Nils Aasland der. Fra at moloen fremsto som et ganske kaldt, visuelt hardt og litt uvennlig sted, begynte folk å sette seg ned å samtale, og skulpturen var tydeligvis med på å skape et slags omdreiningspunkt for fellesskapet. Moro å se så direkte innvirkningen god kunst kan ha. 

Hvordan reagerte folk ellers? Vi opplevde stor nysgjerrighet i forhold til kunstnerne som var representert, og også en slags tilfredsstillelse i forhold til hva de besøkende opplevde , - i hvert fall ytret de fleste at de var litt imponert, - er det  lov å si det? Flere av publikum ble værende over lengre tid og fikk mer inngående informasjon om det som ble presentert, og kunstnerskapene bak, både direkte av oss, og gjennom bøker og kataloger.I dag kan det meste betraktes via sosiale medier og nettsider. Og selv om vi (Nesodden Kunstnere) viser noe av det vi holder på med gjennom vår nettside, kan ikke kunst oppleves jo til fulle utenom i den virkelig verden. Nesodden er en kommune med svært mange kunstnere og derfor er det et stort paradoks at det for eksempel ikke finnes noe fast utsalgssted for kunsten som tilvirkes av kunstnerne her. Både kommunen, publikum og vi som premissleverandører taper på det. Slike «pop-up»-evenementer som dette er ressurs - og tidkrevende og egner seg for den kunsten som er lett å frakte og montere. Ganske mye arbeid, for en svært kort tid. Så takk til kunstnerne som deltok og enda godt at Nils Aasland er sterk som en tyrk! Det var fint å møte folk og kunne informere om Nesodden Kunstnere, den nye nettsiden vår og planene vi har fremover, vi takker for besøket til alle som kom.


Takk til Frimann Sundaune for filming og foto av Aasland-bildene..

70 visninger0 kommentarer
bottom of page